Hoofdinhoud

De Groene Cirkels Bijenlandschap behaalde al een prachtig doel: 34% meer wilde bijen in de regio rond Leiden, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn. Onlangs zijn er drie nieuwe partners bijgekomen:

- Waardewenders, dat papier maakt met maaisel uit ecologisch beheerde bermen. "Wij werken in het verlengde van de gedachte van het Bijenlandschap" zegt directeur Herrejan Veenema. "Ons verhaal en product biedt ook voor anderen een mogelijkheid om het verhaal van Bijenlandschap te vertellen." Hij noemt de Groene Cirkels Bijenlandschap een 'waardevol netwerk'. "Er zitten partijen in met zóveel verschillende producten en werkprocessen, en toch een gezamenlijk doel: meer biodiversiteit in de regio. Samen zorgen we voor meer aandacht voor de bermen waar we zo makkelijk langslopen en langsrijden."

- Zelfoogsttuin Bij Mei. "Ik ben groentekweker, geen bijenspecialist", aldus tuinder Mariska Verhulst van Bij Mei. "In het netwerk van Groene Cirkels Bijenlandschap kan ik die kennis vinden. En het is fijn contact te hebben met mensen die hetzelfde doel voor ogen hebben."

- Burgerinitiatief Bloemenparadijs Bijpoort. 

 

Van harte welkom bij Groene Cirkels!

 

Lees het hele interview met de nieuwe partners op de website van Groene Cirkels Bijenlandschap.