Nieuws

Wedstrijd: wie maakt de mooiste bijenfoto?

Gepubliceerd op
8 juni 2017

Van 15 mei tot 15 juni kan iedereen meedoen aan de Groene Cirkel Bijenlandschap Fotowedstrijd. Stuur je mooiste bijenfoto in en win mooie bijenprijzen! Een jury en de stemmen van het publiek bepalen de winnaars.

Net als vorig jaar organiseert de Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd. Maak een foto van een bij of een hommel, of van een bijentuin of bijenlandschap waar jij van kunt genieten. Doe mee en stuur je bijenfoto in via deze link!

Welke foto’s doen mee?

De foto moet genomen zijn in de gemeenten Alphen a/d Rijn, Kaag en Braassem, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer of Zoeterwoude. Je kunt maximaal drie van je mooiste foto’s opsturen. Op de foto moet een bij, een hommel, een bijentuin of een bijenlandschap staan.

Is dat een bij?

Let op: sommige zweefvliegen lijken precies op bijen. Je kunt het verschil goed zien aan de antennes: zweefvliegen hebben kleine knotsjes als antennes, bijen hebben lange antennes. En wespen hebben wespentailles. Leer bijen herkennen.

Publiek en jury

Alle ingestuurde foto’s komen op deze website terecht, waar het publiek kan stemmen. Het aantal publieksstemmen voor de foto en het oordeel van de jury bepalen welke foto’s een prijs winnen. De uitslag wordt bekend gemaakt op het Groene Cirkel Bijenlandschap evenement op 28 juni bij Heineken in Zoeterwoude.

Foto’s insturen kan vanaf 15 mei tot en met 15 juni.
Meer informatie: www.bijenlandschap.nl.
Contactpersoon: Hannie Korthof, Stichting Land van Wijk en Wouden.