Nieuws

Vaar mee over de Oude Rijn met Groene Cirkels

Gepubliceerd op
30 april 2018

Wat doen watervlooien voor ons drinkwater? Hoeveel water is nodig om brood of bier te maken? Hoe krijgt de natuur afvalwater schoon? Ontdek het tijdens een vaartocht over de Oude Rijn op 8 mei.

Vaar dinsdag 8 mei mee over de Oude Rijn en ontdek tijdens een 1,5 uur durende tocht het antwoord op deze en nog veel meer vragen over ons water en de duurzame projecten van Groene Cirkels. Hoor en zie hoe drinkwaterbedrijf Dunea, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de provincie Zuid-Holland samenwerken aan schoon water en hoe ook bierbrouwer Heineken hier duurzaam aan bijdraagt. Ontdek wat u zelf kunt doen voor het behoud van ons blauwe goud. Leuk voor iedereen!

Vanaf Alphen aan den Rijn (aanlegsteiger Avifauna) vertrekken 2 boottochten, één om 10.00 uur en één om 14.00 uur. U kunt meedoen aan een leuke quiz waarbij leuke prijzen te winnen zijn. Voor koffie, thee, limonade en iets lekkers wordt gezorgd. En natuurlijk is er ook volop gelegenheid om van de omgeving te genieten.

Meldt u aan via www.weekvanonswater.nl en neem de bevestigings-e-mail mee naar de steiger. Per vaartocht is er plek voor maximaal 100 deelnemers.

Deze boottocht is onderdeel van de ‘Week van Ons Water’. Tijdens die week worden in heel Nederland leuke en leerzame activiteiten georganiseerd rond het thema water. In het voorjaar is het thema waterkwaliteit en in oktober staat de week in het teken van waterveiligheid en overlast.