Nieuws

Feestelijke start voor Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein Grote Polder

Gepubliceerd op
12 juni 2017

Op 10 mei 2017 ging het project Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein officieel van start. De ondernemers van het bedrijventerrein de Grote Polder en de gemeente Zoeterwoude werken samen aan een groener, duurzamer en toekomstbestendig bedrijventerrein. een kleurrijke en levendige omgeving voor werknemers, bezoekers en passanten.

De biodiversiteit op het bedrijventerrein vergroten, dat is het gezamenlijke doel van de gemeente Zoeterwoude en de Vereniging BIZ Grote Polder. Een gedetailleerd plan beschrijft de gewenste inrichting voor de randen, entrees, wegbermen en zes bedrijfskavels. Inmiddels zijn de eerste delen van het bedrijventerrein al op een meer natuurlijke wijze ingericht. De komende tijd wordt het plan verder uitgewerkt.

Startschot

Het officiële startmoment vond plaats bij de entree van het bedrijventerrein. Hier werd door gedeputeerde Han Weber, wethouder Ton de Gans en voorzitter van BIZ Grote Polder, Henk Prins de eerste bijenburcht van Nederland geopend. Ter plekke werd bloemenzaad uitgestrooid, dus het zal niet lang duren voordat hier een bij-vriendelijke omgeving ontstaat. Daarna bekeek men de nieuwe inrichting en plannen tijdens een rondwandeling. De eerste beplanting begint al aardig te groeien. Grote Polder is goed op weg een Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein te worden.

Samenwerking belangrijk

Het project Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de provincie Zuid-Holland, Leidse Ommelanden en Holland Rijnland. Het project is onderdeel van de Groene Cirkel Bijenlandschap. Samenwerking is essentieel bij de uitvoering. “Zonder de korte lijnen tussen ondernemers en gemeente was dit project nooit zo succesvol geworden” aldus Henk Prins, voorzitter van de BIZ Grote Polder.

Bekijk de film over het project Boeiend Bloeiend Bedrijventerrein hier: http://bizgrotepolder.nl/video/BoeiendBloeiendBedrijventerreinGrotePolder.mp4

Bron: Gemeente Zoeterwoude